mandag 15. februar 2010

Ett lite sammendrag...

I dette kapittelet har vi sett litt nærmere på forholdet mellom tekste og kontekst. konteksten er det som utgjør selve kommunikasjonssituasjonen. Alle tekster må ha en sammenheng eller koherens som det heter så fint. vi har sett litt nærmere på sjangernivå, som foreksempel blogg, twiter og sms.

Ordet sampling er også noe vi har fått et innblikk i. Sampling vil si bruker en "bit" fra en tekst og deretter bruke den i en ny. Johanne viste blant annet ett eksempel med Multicyde, der de bruker biter at flåklypa melodien.



forige fredag så vi en film som het evig solskinn. Jeg syntes den var en smule forvirrende, men tror den hadde vært bedre hvis jeg hadde sett den igjen. En ting er sikkert, det var en anderledes og overaskende film. Ikke en helt vanlig historie. Filmen gjør at man må følge med, man må konsentrere seg for å skjønne sammenhengen.Greia som gjøre den litt "utradisjonell" er at det gå an å slette en person fra minne sitt. Noe som ikke er særlig sansynlig.



jeg valgt å publisere dette bilde fra filmen for å vise at filmen var litt uten om det vanlige. Bildet er fra da Joel prøver å slette Klementin fra hjernen. Seerne blir på en måte med inn i hjernen til Joel. Litt merklig, men også litt anderledes.
Ganske anderledes egenltlig, noe som gjør den litt mer intresang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar